Ollaan “jännän äärellä”

BusinessRakentamo julkistettiin toukokuussa ja 6kk sisällä ja paljon on ehtinyt tapahtua. Avaan tässä hieman mitä on tapahtunut ja mihin suuntaan ollaan menossa.
  • 80 asiantuntijaa liittynyt mukaan. Huikea määrä osaajia käytännössä lähes kaikilta liiketoiminnan alueilta. Markkinointia, myyntiä, laatua, brändäystä, kestävää kehitystä, taloushallintoa, koodausta, energiatehokkuutta, palvelumuotoilua,… Voisin jopa väittää että yhteenlaskettu osaamisemme on jo nyt Suomen laajin.
  • Asiantuntijoita on 34 kunnan alueella, eli vaikka toimimme pääsääntöisesti digikanavia hyödyntäen, olemme yksi harvoista maanlaajuisista toimijoista Suomessa.
Ei ihme että esim. Kauppalehti halusi tehdä meistä jutun (linkki, tosin maksumuurin takana). Muutenkin olemme saaneet positiivista näkyvyyttä ja palautetta ympäri Suomen. Meidät tunnistetaan ja tekemistämme seurataan mielenkiinnolla. Osaamista on kyllä tarjolla, mutta BusinessRakentamo tekee sen löytämisestä helppoa.
Puuseppä Salosta löytää helposti itselleen sopivan some-konsultin Kankaanpäästä.

Digitaaliset palvelut toiminnan ytimenä, ei lisänä

Kuinka pitkälle yritysneuvonta, konsultointi tai koulutus digitalisoituu? Onko kunnilla, ja koko yhteiskunnalla, varaa ylläpitää paikallisia palveluja, joita täydennetään digipalveluilla? Pitäisikö olla toisin päin? Digitaaliset palvelut tuotetaan kerralla, kaikille ja etänä. Ja paikalliset palvelut sitten  täydentävät niitä. En tiedä vastauksia näihin, mutta vahva fiilis on että olemme oikeilla jäljillä toimintamallimme kanssa.
Matkailuyritys Tohmajärveltä löytää itselleen parhaan koodaus-yrityksen Vihdistä
Aika näyttää minkä roolin BusinessRakentamo sitten ottaa jatkossa. Takerrun tässä hieman sanaan “ottaa”, sillä se on oleellinen osa BusinessRakentamon identiteettiä.
  • Olemme itsenäinen ja yrittäjävetoinen toimija, riippumaton politiikasta ja kunnallisesta päätöksenteosta.
  • Start-up yrityksistä tuttu ketterä toimintamallimme on viety toiminnan ytimeen ja esimerkiksi uusi asiantuntija saa julkaistua palvelunsa täysin ilman manuaalisia vaiheita.
Kuulostaa pieneltä asialta, mutta toimintamallin 100% automatisointi mahdollistaa käytännössä rajattoman laajentamisen. Ja ketteryys päätöksenteossa mahdollistaa nopeat peliliikkeet kun toimintaympäristö väistämättä muuttuu. Näiden kyvykkyyksien kautta olemme poikkeuksellisessa asemassa “ottamaan” haluamamme roolin myös tulevaisuudessa.
Yrityksen myyntiä suunnitteleva LVI-yritys Iisalmesta saa apua yrityksen arvon kasvattamiseen tähän erikoistuneelta konsultilta Heinolasta
Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille BusinessRakentamon jäsenille ja asiantuntijoille. Ei olisi vuosi sitten uskonut mihin pystymme. Vietetään rauhaisa joululoma ja ensi vuonna sitten lisätään palvelujen laatua ja ketteryyttä entistäkin paremmalle tasolle :-)   t. Antti Antti Leijala, BusinessRakentamon toiminnanjohtaja
BusinessRakentamo, yritysneuvonta, asiantuntijat, ketteryys, laatu, koulutus
Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille...

Muita helmiä blogistamme