Ajankohtaista

BusinessRakentamo tiedottaa

Tiedotamme täällä BusinessRakentamon ajankohtaisista asioista.

Arho Foods Oy ostaa Päivänsäde-oliivien liiketoiminnan – vahvistaa jälleen omien suomalaisten brändiensä perhettä

Arho Foods Oy:n perinteikkäiden elintarvikebrändien perhe vahvistuu jälleen, Päivänsäde-oliivien liiketoiminnan siirryttyä yritykselle 30.9.2022 alkaenValotaina Oy:ltä. Päivänsäde-oliivit ovat tulleet tutuiksi oliivien ystäville jo 2000-luvun alusta lähtien, ja tänä päivänä oliivit löytyvät lähes kaikkien suomalaisten ruokakauppojen hyllyiltä. Oliivit valmistetaan Espanjassa omalla reseptillä huolella valikoiduista Manzanilla-oliiveista, ja ne ovat Suomessa markkinoiden ensimmäinen vähäsuolainen oliivi. Liiketoimintakaupan myötä Päivänsäde-oliivit saavat entistä leveämmät hartiat kasvunsa tueksi, jonka lisäksi Arho Foods Oy suunnittelee tuoteperheen laajentamista vastatakseen yhä enemmän suomalaisten kuluttajien toiveisiin ja makutottumuksiin.

Päivänsäde-oliiveilla pitkä historia ja vankka suosio – liiketoimintakauppa tarjoaa kasvuun uudenlaisen moottorin

Päivänsäde-oliiveilla on Suomessa tukeva jalansija pöytäoliivien tuotekategoriassa. Arho Foods näkeekin oliiveilla selkeää kasvupotentiaalia, kun tuoteperheen ilmettä tullaan uudistamaan sekä panostamaan voimakkaasti tuotekehitykseen, markkinointiin ja myyntiin.

”Olen erittäin tyytyväinen liiketoimintakauppaan, Päivänsäde vahvistaa asemaamme maustamisen tuoteryhmässä ja odotamme innolla tuoteryhmän laajenemista. Suuren vaikutuksen minuun teki Kari Tainan pitkäjänteinen yli 20 vuoden työ oliivien parissa sekä erittäin sitoutunut valmistaja, joiden ansiosta Päivänsäde on saavuttanut vankan sijan suomalaisissa pöydissä.”kertoo Arho Foods Oy:n toimitusjohtaja Henrik Hemmilä.

Myös Valotaina Oy:n omistajat ovat tyytyväisiä, kun pitkäaikainen uurastus tuotteen parissa on kantanut hedelmää, ja Päivänsäde saa nyt uutta tuulta kasvunsa purjeisiin.

”Olemme vaimoni Erjan kanssa tehneet yli 20 vuotta töitä tuodaksemme Päivänsäde-oliivit tähän pisteeseen. Olenkin hyvin iloinen siitä, että Päivänsäde – luomamme ”lapsi” – on nyt luovutettu todella hyviin käsiin ja lähtee kulkemaan eteenpäin osaavan mentorin johdattamana. Henrik Hemmilä lähestyi minua vuosi sitten asian tiimoilta, ja tutustuttuamme häneen vakuutuimme siitä, että näin on hyvä siirtää Päivänsäde uudelle sukupolvelle. Päivänsäde saa nyt mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ihan uudella dynamiikalla ja resursseilla, ja me saamme eläköityä ja vanhentua arvokkaasti. Toiminnan kasvu ja tuotevalikoiman laajennus tarkoittaa positiivista hyppäystä myös oliiviemme pitkäaikaiselle valmistajalle,” kuvailee Valotaina Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Kari Taina liiketoimintakaupan taustoja.

 

Lisätietoja:

Henrik Hemmilä, toimitusjohtaja, Arho Foods Oy, henrik.hemmila@arho.fi, p. +358 50 556 7996

Outi Kokkonen, operatiivinen johtaja, Arho Foods Oy, outi.kokkonen@arho.fi, p. +358 40 533 2928

Kari Taina, toimitusjohtaja, Valotaina Oy, kari.taina@valotaina.fi, p. +358 40 041 2404


Yhteyshenkilöt

Henrik Hemmilä, toimitusjohtaja, Arho Foods Oy, henrik.hemmila@arho.fi, p. +358 50 556 7996

Outi Kokkonen, operatiivinen johtaja, Arho Foods Oy, outi.kokkonen@arho.fi, p. +358 40 533 2928

Kari Taina, toimitusjohtaja, Valotaina Oy, kari.taina@valotaina.fi, p. +358 40 041 2404