Älypuhelin on yrittäjän multimediastudio ja aina mukana! Ryhdy hyödyntämään kännykkää luottamuksen rakentamiseen ja asiakkaiden ohjaamiseen ostopolulla somevideoiden avulla! Videot lisäävät vuorovaikutusta, tekevät sinut helposti lähestyttäväksi ja mahdollistavat lisänäkyvyyden somekanavissa. Johdonmukainen tekeminen näkyy myös tuloksissa.

Jokaisella julkaistavalla videolla tulee olla oma roolinsa myynnissä. Asiakkaan ostopolkua rakennetaan askeleittain eteenpäin ja yleisöä lämmitetään heidän edetessä ostopolulla. Mitä korkeampi tuotteen tai palvelun hinta, sen pidempi on harkinta-aika asiakkaan päässä ja siksi kannattaa miettiä keinoja poistaa asiakkaan epävarmuuksia sekä korostaa tuotteesi tai palvelusi hyötyjä hänen kannaltaan videosisällöissä. Ohessa muutama vinkki oman ihanneasiakkaasi myyntipolun suunnitteluun:
 1. Piirrä asiakkaan ostopolku auki. Eri kohderyhmät käyttäytyvät eri tavalla, joten erilaisia ostopolkujakin on useita, toiset digitaalisia, toiset ei.
 2. Ota tarkempaan tarkkailuun kohderyhmien digitaaliset ostopolut. Jaa asiakkaan ostopolku 4 vaiheeseen, joista 2 ensimmäistä on uuden yleisön mielenkiinnon herättämistä ja 2 viimeistä ostoon ohjaamista. Välillä suunnittelua auttaa, kun mietit eri vaiheet takaperin eli lähdetkin ostotapahtumasta ja siitä taaksepäin aina uuden ihanneasiakkaan tavoittamiseen!
 3. Suunnittele 5 videon sarja, jossa on sisältöä ostopolun eri vaiheille:
  • #1 Video, joka lisää tietoutta asiasta yleisellä tasolla (uusi yleisö saadaan pohtimaan aihetta)
  • #2 Video, joka osoittaa sinun tai tuotteesi auttavan asiakasta (uusi yleisö, luottamuksen rakentaminen)
  • #3 Video, joka korostaa sinun tai tuotteesi hyötyjä ja vaikutusta asiakkaan arkeen (lämmin yleisö, luottamuksen rakentaminen)
  • #4 Video, joka kertoo mistä tuotteen/palvelun voi helposti ostaa (lämmin yleisö, ostoon ohjaaminen)
  • #5 Video, joka kertoo miksi tuote/palvelu kannattaa ostaa juuri nyt (kuuma yleisö, ostoon ohjaaminen)Jokaisessa videossa kerro, mitä haluat katsojan tekevän seuraavaksi!
 4. Poista videoilla ostamisen esteitä Vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin videoilla ja kirjoita vastaukset myös tekstimuotoon www-sivuille. Linkitä jokaisesta videosta strategisesti tärkeään toimintoon! Esim. uutiskirjeen tilaaminen, verkkokauppaosto, tapahtumailmoittautuminen, soitto sinulle jne.
 5. Kehitä ostopolkua asiakkaan näkökulmasta Pyydä palautetta ja kehitysehdotuksia. Mieti, mitkä kohdat ostopolusta voit täysin automatisoida digityökaluilla. Esim 5 videon julkaisusarjan voit helposti ajastaa somekanaviin kerralla. Uutiskirjeen tilaajille voit tehdä 5 viestin automatisoidun tervehdyssarjan, joka rakentaa luottamusta.
 6. Rakenna videoista myytävä tuote! Kloonaa asiantuntijuutesi videoille ja myy se verkkokoulutuksena. Näin saat lisätulonlähteen, jota voit markkinoida ja myydä 24/7. Mikäli kaipaat lisää vinkkejä tai apua käytännön asioihin somemarkinoinnissa, autan mielelläni! Katso maksutta vinkkejä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Facebook-sivullani. Jos haluat oppia tekemään videoita itse, tule mukaan Somevideot älypuhelimella -verkkokurssille! Saat kurssin erikoishintaan BusinessRakentamon jäsenenä.  Jos videoiden tekeminen jännittää tai kaipaat vinkkejä omaan tilanteeseen juuri nyt, varaa aika henkilökohtaiseen ohjaukseen. Varaa aika tästä! Tsemppiä kovasti videoiden tekoon! Etene yksi pieni askel kerrallaan oikeaan suuntaan ja muista, että täydellistä ei ole olemassakaan. Riittävän hyvä riittää. T: Sanya #Someleontti
myynti, somevideot, markkinointi, sisällöntuotanto, videomarkkinointi
Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille...

Muita helmiä blogistamme